Afgelasting Grote Prijs Garage Badisco

Omwille van het onverwacht overlijden van ons gewaardeerd bestuurslid Antoine Redant werd uit respect voor de familie en vrienden besloten om de Grote Prijs garage Badisco van 18/04/2022 af te gelasten.

Met het heengaan van Antoine verliest KWC Jong en Moedig een gedreven bestuurslid die zich
ontelbare jaren, samen met zijn echtgenote Lea, heeft ingezet voor de Club, het wielergebeuren in
Herzele en de wielersport. Geen vraag of steun was hem te veel uit passie voor zijn hobby “de koers”.
Het troost ons dat hij tot op het laatst zijn passie voor de koers heeft kunnen uitoefenen. Afgelopen
zondag was hij trouw op post om met veel enthousiasme als signaalgever te staan tijdens de
doortochten van de 106de Ronde van Vlaanderen te Herzele. Het zou helaas zijn laatste zijn.
Aan zijn echtgenote Lea, zijn kinderen en kleinkinderen bieden wij onze oprechte deelneming aan bij
dit plotse verlies en wensen hen heel veel sterkte bij het verwerken van het rouwproces.

Beste Antoine van harte bedankt voor je inzet, toewijding en de vele mooie herinneringen.

2022

Het bestuur van KWC Jong en Moedig wenst u een gezond, sportief en voorspoedig 2022!

Ronde van Vlaanderen 2021

Ten gevolge van de verlenging van de coronamaatregelen zal er tot onze spijt ook dit jaar geen Ronde van Vlaanderen voor junioren worden gereden.

2021

Het bestuur van KWC Jong en Moedig wenst u een gezond en voorspoedig 2021!

Einde seizoen 2020

Beste wielerliefhebbers, wij hopen dat alles goed gaat met jullie en dat jullie tot op heden gespaard bleven van COVID-19. Corona heeft de afgelopen maanden ons leven aanzienlijk beïnvloed en gewijzigd. Net als vele andere sporttakken werd ook de wielersport hierdoor danig geïmpacteerd. Reeds in het begin van de lockdown werd de Ronde van Vlaanderen voor Junioren afgelast en in de loop van de maand mei werd door Flanders Classics beslist om dit jaar geen jeugdwedstrijden meer te laten doorgaan. Dit betekend dus dat de 52ste Ronde van Vlaanderen voor Junioren verschuift naar 04/04/2021.

De steeds wijzigende corona cijfers en de lokale opflakkeringen van het virus zorgen ervoor dat de lokale overheden steeds wisselende maatregelen opleggen, dit maakt dat we als bestuur beslist hebben om geen onnodige risico’s te nemen en dit jaar geen wedstrijden meer te organiseren.

Dit betekend echter niet dat we geen ondersteuning meer bieden aan andere wedstrijden die Herzele doorkruisen, indien de geplande najaarswedstrijden kunnen doorgaan, dan zullen de leden die dat wensen ingezet worden als signaalgever.

Door de afgelasting van onze wedstrijden hebben we als bestuur en als club nu extra tijd om het programma voor het seizoen van 2021 uit te werken. Om het verloren jaar 2020 in te halen beloven we een sterke kalender uit te werken voor het seizoen 2021. Hierover hopen we jullie binnenkort meer info te kunnen geven.

Tot slot wensen we jullie nog een mooi wielernajaar  en hopen we jullie allemaal gezond en wel terug te zien in 2021.

Het Jong en Moedig team.

Paaswedstrijden van 13/04/2020 worden afgelast!

Als gevolg van de beslissing van de UCI en de maatregelen genomen door de Nationale Veiligheidsraad hebben Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en de FCWB besloten om alle wielerwedstrijden in België op de internationale, nationale en regionale kalender te schrappen tot 30 april 2020.

Ronde van Vlaanderen – U19 gaat niet door !

In de strijd tegen het COVID-19 virus heeft de federale regering de termijn van maatregelen verlengd tot 5 april 2020. Dit betekend dat wij niet langer in de mogelijkheid zijn om de Rond van Vlaanderen op de voorziene datum te laten doorgaan.

50 dagen tot de Ronde!

Nog 50 dagen en dan strijden de junioren, net als de dames en heren elite, om de zege in hun Vlaanderens Mooiste. Net zoals de voorbije jaren kleurt de Muur van Geraardsbergen het parcours, met als grootste aanpassing dat niet alleen de start maar ook de aankomst gelegen is in Herzele. Herzele vormt op 5 april opnieuw een dorp van de Ronde, de Groenlaan wordt omgetoverd tot een echt wielercentrum want naast de start en de aankomst van de junioren, doorkruisen ook de dames en heren elite het centrum.

Eetfestijn 2020

Flanders Ladies Classic

Op zaterdag 17 augustus 2019 stond met de Flanders Ladies Classics – GP Sofie De Vuyst de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De Flanders Ladies Classic vormde net als vorig jaar de slot manche van de lotto cycling cup. Deze UCI 1.1 wedstrijd werd georganiseerd in samenwerking met wielerclub VZW Sint-Katherien Wheel uit Steenhuize.

De start vond plaats op de wielerpiste van Borsbeke waarna het via Sint-Lievens-Houtem en Hillegem een eerste maal richting aankomst plaats te Steenhuize ging.  Na 12 km wedstrijd kwam er een aanval van Marieke Van Witzenburg, ze fietste een maximale voorsprong van 40 seconden bij elkaar. In de aanloop naar de Gapenberg (de eerste van drie helling meetellend voor de bergprijs) maakte het peloton een deel van zijn achterstand goed.

Na een tweede passage aan de aankomst ging het richting Vlaamse Ardennen waar de beklimmingen van de Berendries en de Eikenmolen de bergprijs vervolledigen. Bij het binnen rijden van Roborst kreeg het peloton een fiske regenbij over zich heen, het tempo daalde en de veiligheid nam de bovenhand in de afdaling richten de Rekelberg. Eenmaal boven op de Rekelberg was alles weer samen en ging het met een compact peloton richting de Berendries. Tijdens de beklimming van de Berendries zach Sofie De Vuyst haar moment gekomen en plaatste ze een versnelling, ze kwam alleen boven en nam de volle buit voor het bergklassement. In de afdaling van de Kasteeldreef zette ze haar aanval door en tijdens de beklimming van de Elverenberg vergrootte ze haar voorsprong.

In het peloton begon de versnippering door de aanhoudende regen en de opeenvolgende hellingen. Ook op de Eikenmolen kwam Sofie De Vuyst alleen boven en nam ze de volle buit voor het bergklassement, waardoor ze zeker was van de overwinning. Terug richting aankomstplaats kwam er een tegen aanval van Kelly Van Den Steen. Tijdens de 1ste van 5 plaatselijke ronden kwam de renster van Lotto-Soudal tot op 20 secoden van Sofie De Vusyt, maar de aansluiting zat er nooit in.

Na de 3de plaatselijke ronde zach Sofie De Vuyst haar voorsprong op het peloton, die maximaal 1 minuut bedroeg, slinken tot 35 seconden. Tijdens de 4de en voorlaatste ronde bedroeg haar voorsprong nog 17 seconden, op een sterk uitgedund peloton. Een algemene hergroepering zat eraan te komen. Bij het ingaan van de laatste ronde plaatse Julie Van De Velde een versnelling uit de achtervolgende groep. De lotto renster slaagde erin de aan sluiting te maken met Sofie De Vuyst.

De samenwerking van het kop duo verliep vlekkeloos en in de achtervolgende groep ging het tempo eruit, waardoor de voorsprong snel groeide tot meer dan een minuut. Met nog 3 km te gaan was hun voorsprong geruststellend, de winnares zat vooraan. Met nog 2 km te gaan begon een pokerspelletje bij de leiders, onder de vod probeerde Sofie De Vusyt nog met een late uitval maar deze werd gecounterd door Julie Van De Velde. Het werd een sprint met twee waarin Julie Van De Velde het haalde voor Sofie De Vuyst, de groepssprint werd gewonnen door Lonneke Uneken.

Denemarken boven in de 51ste Ronde

De Deen William Blume Levy (Team NPV Carl Ras Roskilde) heeft de 51ste Ronde van Vlaanderen voor Junioren gewonnen. Hij haalde het voor landgenoot en ploegmaat Tobias Lund Andresen. De Fransman Antonin Corvaisier (Direct Energie). Achter hen eindigden 6 Belgen in de top 10.

De junioren kregen in totaal 3 kasseistroken en 10 hellingen voorgeschoteld. Met de Lippenhovestraat, de Paddestraat en de Haaghoek in de eerste 25 kilometer, werd er meteen een eerste schifting doorgevoerd, de traditionele valpartijen aan het begin van de wedstrijd zorgden dit jaar opnieuw voor enkele slachtoffers.

Na de beklimming van de Leberg volgde onmiddellijk de Berendries waar de koers reeds in een beslissende plooi werd gelegd. Op deze tweede helling van de dag en met nog 100 kilometer te gaan trok een groep van 15 renners in de aanval.  Onder hen veel landgenoten, met onder meer Rames Debruyne, Toon Clynhens en Alex Vandenbulcke. Even later kwamen ook nog Jago Willems en Siebe Deweirdt aansluiten.

De kopgroep hield stand tot het einde en in de plaatselijke ronden, met de beklimming van de Muur als hoogte punt, speelden de Denen Blume Levy en Andresen het ploegenspel uitstekend. Team NPV Carl Ras Roskilde kon zo de plaatsen één en twee in de wacht slepen. Het podium werd vervolledigd door de Fransman Antonin Corvaisier. Uiteindelijk haalden 6 landgenoten de top 10 met een mooie vier de en vijfde plaats voor Alex Vandenbulcke en Ramses Debruyne.

Belgisch Kampioenschap Wielrennen 2024

Zottegem, Herzele en Houtem organiseren zes jaar lang samen koersen, met het BK wielrennen als hoogtepunt in 2024.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180207_03344106

Recent Posts / View All Posts