Denemarken boven in de 51ste Ronde

De Deen William Blume Levy (Team NPV Carl Ras Roskilde) heeft de 51ste Ronde van Vlaanderen voor Junioren gewonnen. Hij haalde het voor landgenoot en ploegmaat Tobias Lund Andresen. De Fransman Antonin Corvaisier (Direct Energie). Achter hen eindigden 6 Belgen in de top 10.

De junioren kregen in totaal 3 kasseistroken en 10 hellingen voorgeschoteld. Met de Lippenhovestraat, de Paddestraat en de Haaghoek in de eerste 25 kilometer, werd er meteen een eerste schifting doorgevoerd, de traditionele valpartijen aan het begin van de wedstrijd zorgden dit jaar opnieuw voor enkele slachtoffers.

Na de beklimming van de Leberg volgde onmiddellijk de Berendries waar de koers reeds in een beslissende plooi werd gelegd. Op deze tweede helling van de dag en met nog 100 kilometer te gaan trok een groep van 15 renners in de aanval.  Onder hen veel landgenoten, met onder meer Rames Debruyne, Toon Clynhens en Alex Vandenbulcke. Even later kwamen ook nog Jago Willems en Siebe Deweirdt aansluiten.

De kopgroep hield stand tot het einde en in de plaatselijke ronden, met de beklimming van de Muur als hoogte punt, speelden de Denen Blume Levy en Andresen het ploegenspel uitstekend. Team NPV Carl Ras Roskilde kon zo de plaatsen één en twee in de wacht slepen. Het podium werd vervolledigd door de Fransman Antonin Corvaisier. Uiteindelijk haalden 6 landgenoten de top 10 met een mooie vier de en vijfde plaats voor Alex Vandenbulcke en Ramses Debruyne.

Belgisch Kampioenschap Wielrennen 2024

Zottegem, Herzele en Houtem organiseren zes jaar lang samen koersen, met het BK wielrennen als hoogtepunt in 2024.

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20180207_03344106

Recent Posts / View All Posts